Cattery The Cute Cuddly Cats

Cattery de schattige knuffelkatten

 

Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Monique van Heck en ik woon sinds 2001 in het mooie dorpje Wintelre (een van de 'Acht Zaligheden') onder de rook van Eindhoven. In 'Villa Kakelbont', zo heet mijn stekje, woon ik samen met mijn katten, 2 honden, 'n shetlandpony en mijn paard. Al mijn dieren zijn huisdieren, dat wil zeggen ze leven gewoon in huis, zonder hokken of iets dergelijks. Met uitzondering van de dekkaters, die hebben hun eigen blokhut, ivm het sproeien, met rennen. De rennen zijn aan huis gelegen en aan de paardenwei dus ze missen niets. Alle katers wonen ook gezellig bij elkaar. Ook mogen de pony en het paard natuurlijk niet in huis.Gelukkig kunnen ze vanuit de wei in vrijwel alle kamers van het huis kijken (en zich dus overal mee bemoeien) en ze hebben natuurlijk hun eigen stalletje. Omdat ik in Wintelre de ruimte had ben ik na de verhuizing begonnen met het fokken van raskatten. En deze hobby heeft zich langzaam uitgebreid. Ragdolls, een steeds populairder wordend ras, en American Curls, nog steeds een zeer zeldzaam ras in Noord Europa dat zeker net zo lief en aanhankelijk is als de Ragdolls.

Alle kittens worden in de slaapkamer geboren. De eerste 2 tot 3 weken geven de meeste moeders aan, dat ze het liefste met de kittens in de doos bij het vrouwtje in bed liggen. En zolang ze kittens maar in de doos laten mag dat van `t vrouwtje. Als de kittens uit de doos beginnen te klauteren, blijven ze meestal een dag of tien, in de `kittenren`op de slaapkamer. Tot op het moment dat ik moederpoes ervan overtuigd heb dat het veilig is de kittens naar de woonkamer te verhuizen. Ze blijven natuurlijk gezellig de woonkamer tot ze oud genoeg zijn om definitief te verhuizen naar hun nieuwe huisje.

Ze zijn dus overal aan gewend en ook aan mijn twee grote witte berghonden. Ik heb een Maremma teefje (dat is een grote witte italiaanse berghond) en een Tatra reu (dat is een grote witte poolse berghond). Beide honden zijn helemaal gek op kittens en zorgen liefdevol voor ze. Wilt u meer over deze honden weten, klik dan op 'honden informatie' Verder is er dan ook nog Milou, de kleine ukkepuk ,een chihuahua hond.

Hieronder vindt u nog enkele foto's van de bewoners van Villa Kakelbont. Foto's van de katten en kittens vindt u op de betreffende pagina's en natuurlijk in het fotoalbum. Rest mij nog u veel plezier te wensen met het doorsnuffelen van mijn pagina. En bent u nieuwsgierig geworden naar mijn katten u kunt altijd vrijblijvend, na afspraak, komen kijken. Voor veel mensen is de American Curl een grote onbekende omdat deze ook nog weinig op shows komt. Dat is jammer want het ras verdient zeker meer aandacht.

Hieronder een kleine impressie van de andere bewoners van Villa Kakelbont

 

Diederik (de Tatra) en Famke (de Maremma)

 

...en 't vrouwtje

Saffier (de Appaloosa) en Lizzy (de Shetlandpony)

 

EXTRA INFORMATIE

De kittens mogen pas na alle entingen, het 'ouderlijk huis' verlaten. Ze zijn dan ongeveer 3 maanden oud. Wilt u als u komt kijken een kitten reserveren, dan kan dat tegen betaling van een bedrag 50 Euro. Dit bedrag wordt later uiteraard in mindering gebracht op de verkoopprijs.

Afhankelijk van het moment van aankoop van het kitten, kunt u nog een gewenste voornaam opgeven voor op de stamboom. Fokker behoudt zich het recht voor om de spelling van deze naam te wijzigen of er iets voor of achter te zetten. Fokker kan namelijk maar eenmaal een bepaalde naam opgeven en sommige namen zijn nu eenmaal erg populair. Heeft de fokker al de stamboom aangevraagd dan staat het u natuurlijk vrij een roepnaam te kiezen die u leuk vindt. Omdat ik zolang mogelijk wacht met het aanvragen van de stambomen, in verband met de naamkeuze, zijn deze veelal nog niet gereed als u het kitten komt ophalen. Deze worden enige tijd later nagestuurd. Dat duurt soms wel even maar vergeet u niet dat het maken van de stambomen vrijwilligers werk is. Wel ontvangt u bij het afhalen het inentingenboekje.

 

Gelukkig komen bij de American Curls geen erfelijke ziekte voor, helaas is dat bij de Ragdolls wel het geval. Vooral PKD en HCM is een veel voorkomend probleem. Daarom worden de ragdolls op jonge leeftijd, maar na het 1e levensjaar, hierop getest.

Zowel de Ragdolls als de American Curls hebben een halflange vacht, maar een dikke ondervacht ontbreekt. Dit heeft als voordeel dat deze meeste katten deze vacht uitstekend zelf kunnen verzorgen. Als u ze eens per 14 dagen 'n keer borstelt, zien er altijd goed uit. In de periode van rui wordt echter aangeraden dagelijks te borstelen, naast dat dit uw interieur ten goede komt, is het beter voor de kat. Met wassen krijgen ze anders te veel haren naar binnen en blijven ze maar haarballen opgeven.

 

Dekkaters. Zoals u wellicht gezien heeft ben ik in het bezit van eigen dekkaters. Momenteel heb ik bijna net zoveel katers als poezen. Om de heren een beetje tevreden te houden kunnen daarom onder bepaalde voorwaarden incidenteel uitdekkingen plaatsvinden. Mocht u hiervoor interesse hebben neem dan contact met mij op.

 

Klik op het mandje van uw keuze voor meer informatie

 

Andere pagina's op de website

 

 

Monique van Heck

Biemeren 2

5513 NJ WINTELRE

040 - 205351806 - ...................