Cattery The Cute Cuddly Cats

Krabpalen

Hoofdpagina

Kittenpagina

Poezenpagina

Katerspagina

RAS informatie

Route

Foto album

Cattery info

Leuke kittenfoto`s

Links

FILM pagina

Herplaatsingen

Honden

 

 

 

 

 

 

 

Een goede krabpaal is zeker geen slechte investering. Ten eerste is het voor uw behoud van uw meubels en behang, ten tweede houdt het uw kat actief en ten derde veel katten zijn er erg op gesteld, zeker als ze niet buiten in bomen e.d. kunnen klimmen.

Nu zijn er veel soorten krabpalen en krabmeubelen op de markt. Met enorme kwaliteits- en prijsverschillen. Goedkoop is soms duurkoop omdat dat poezenmans hem dan zo kapot heeft. Dus de palen die met een schroefje in zachtboard zitten gaan meestal snel kapot. Zeker als u een een wat grotere kat heeft of meerdere enthousiaste gebruikers van de krabpaal heeft. Ik heb mijn ervaringen voor u even op een rijtje gezet, met de betreffende links, zodat u er uw voordeel mee kunt doen.

De mooiste en de stevigste palen zijn ongetwijfeld die van Catpalace. Dit zijn palen uit een stuk dus het gaat nooit loszitten en blijft stabiel. Ikzelf (althans de poezendames en heren) heb drie van deze palen in gebruik. Ze zijn duurzaam dat is waar maar ze slijten toch ook bij zeer intensief gebruik. Helaas zijn ze ook erg duur en zeker niet voor ieders portemonnee. Maar als u toch iets moois in de woonkamer wilt hebben kijk dan maar op deze site van CATPALACE . Onder ACTUEEL op deze site ziet u de aanbieding van de maand en dat scheelt al snel heel veel. Ook is het zo dat er enkele wederverkopers van Catpalace palen zijn, die een aantal modellen tegen gunstige prijzen verkoopt (nieuw) op sites als Marktplaats.nl en Speurders.nl. Zoek daar maar eens op 'Catpalace'.

Als u erg handig bent kunt u natuurlijk ook zo een paal zelf namaken, maar er is ook een bedrijfje dat dat doet. BOOGYTREES. De prijzen zijn een stuk lager en ze hebben ook andere hele leuke speelse modelletjes.. Ik heb een krabmeubel van hun (voor de kenners de Kittenburcht die heel erg in trekt is bij de kleintjes) en ik ben er erg over tevreden.

Als u toch een paal zoekt die iets steviger is dan die in de dierenwinkel kunt u eens bij JUSTCATS kijken. Ik heb hier drie palen van. Ze zijn inderdaad stevig, en de versleten onderdelen zijn later los bij te bestellen, maar ze gaan op de lange duur toch vaak los zitten en dan blijf je ze aan het aandraaien.

Mocht u voor meer voor een 'confectiekwaliteit' paal gaan, kijk dan eens goed op internet. De prijzen liggen er een stuk lager dan in de gewone dierenwinkel ook met verzendkosten. DIERENVILLA heeft een heel groot aanbod van deze palen, tegen erg lage prijzen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf het internet afstruinen.